NLP, Spiegelogie, The Secret

Bijna al je gedrag en gedachtenpatronen zijn aangeleerd (dit zijn op fysiek niveau daadwerkelijke verbindingen in de hersenen). Hierom herhalen zo vaak dezelfde patronen zich. Dit gedrag bepaalt voor een groot deel hoe je uiterlijke leven eruit ziet.
Wil je ander gedrag, andere gedachten en een ander leven dan zul je je dat moeten aanleren (gelukkig zijn de hersenen enorm flexibel en kunnen nieuwe verbindingen worden aangelegd). Jij kan dat net zo goed leren als ieder ander. Er bestaat geen onderscheid tussen jou en de grootste held. Bij een succesvol persoon zijn simpel andere verbindingen aangelegd in de hersenen.

Leren

Wil je je ideaal bereiken dan helpt het dus andere gedachten aan te leren. Nu is het belangrijk dat dit op gevoelsniveau gebeurt. Het zal niet helpen te denken “het komt wel goed” als het gevoel niet meekomt. Om het gevoel mee te nemen, dien je in het nu te zijn. Stel je de dingen die je wilt in de toekomst, voor alsof ze er al zijn in het nu.

Toekomst nu al voelen

Stel je wilt een nieuwe baan. Als je zegt tegen jezelf: “Ik wil later wel een nieuwe baan met leukere collega's en leuker werk”, dan reageert je gevoel (je buik) mogelijk met een kramp, want het hoort alleen maar: “het is er niet”. Als je zegt “Ik krijg een nieuwe baan. Ik heb hem al”. En hierbij visualiseer je die nieuwe baan, je ziet je leuke collega's voor je en ziet je nieuwe werkplek voor je, dan gaat je gevoel reageren, het wordt blij. Jij gaat de nieuwe baan al uitstralen. Het wordt een realiteit in je hersenen. Grote kans dat de nieuwe baan daadwerkelijk in je leven verschijnt!