Ik stel me graag aan u voor

Mijn naam is Henk-Jan van Reenen. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd therapeut. Ik ben tot lichaamsgericht therapeut opgeleid via de 5 jarige beroepsopleiding van het instituut Bodymind. Voordat ik aan Bodymind-opleidingen begon was ik al jon geïnteresseerd in spiritualiteit en psychologie. Ik ben afgestuurd geestelijk verzorger via de studie godsdienstwetenschappen te Groningen. Hiernaast heb ik vele cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het bijwonen van satsangs in de Advaita Vedanta traditie geeft me telkens weer nieuwe inspiratie en het besef dat het al goed is, zoals het is.

Eigen ervaring

Zelf heb ik ook een proces van bewustwording en verwerking meegemaakt. Door mijn eigen proces ben ik oude frustraties meer en meer los gaan laten, ben ik in contact gekomen met de laag waarin ik OK ben zoals ik ben en heb ik mijn subtiele gevoeligheid en empathie ontdekt.

Praktijk

Samen met mijn vrouw, Arlette Neuteboom, hebben we de Praktijk voor Lichaamswerk & Bewustzijn. Arlette geeft Rebalancing sessies en massages. Incidenteel geven we ook samen cursussen lichaamswerk en/of meditatie.

Plezier

Het werken met clienten geeft veel voldoening. Het is heerlijk om iemand in contact te brengen met zijn oorspronkelijke staat. Hier is het goed, geintegreerd, stromend, levendig, krachtig en ook gevoelig. In mijn werkwijze ga ik ervan uit dat dit er altijd al is. Soms lijkt het alleen overschaduwd door andere dingen, zoals automatische gedachten patronen, pijnlijke bevroren emoties of schrik.
Het ontstaan van deze bevroren energieën heeft altijd een logische oorzaak, die gedurende de therapie duidelijk wordt. Schaamte of schuld en ook verwijt zijn dus nergens voor nodig. Wanneer deze afweer met dit begrip kan smelten, komt er nieuwe energie en liefde vrij. Het is heerlijk om daar als therapeut deelgenoot van te mogen zijn.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Ik ben aangesloten bij de SBLP en de SRBAG. De sessies worden vergoed door de zorgverzekeraars.