Soorten klachten

Stemmings- en spanningsproblemen

Relationele problemen

Rouw & verwerking

Werkgerelateerd

Relatieproblemen

Het wonderlijke is dat je grootste pijn zich juist op de plek manifesteert die je het meest dierbaar is.

Hebben jullie steeds ruzie? Is er weinig echt contact? Lijkt jullie relatie op en leven jullie langs elkaar heen? Is vertrouwen geschaad? Is er weinig seks, of zijn er seksuele problemen? Heb je het gevoel dat je net niet helemaal je ei kwijt kunt in je relatie? Is er een scheiding in het zicht?

Je relatie is belangrijk, het is een dierbare plek. Het is dan ook belangrijk dat het leven juist hier goed verloopt. Juist in onze moderne samenleving waarin andere banden steeds losser lijken te worden, komt meer druk te liggen op je relatie. Het is daarom extra belangrijk dat het hier goed gaat.

Kom je problemen tegen in de relatie dan is het goed om dat samen op te pakken, ondanks dat blijkt dat het niet de ander is die de oorzaak is van jouw problemen, maar jezelf. Het is toch goed daar samen naar te kijken, dat heeft het meest effect.

In relatiesessies laat in me inspireren door EFT en door geweldloze communicatie. Met behulp van EFT bekijken we eerst naar de negatieve patronen die op elkaar inhaken. Het is een soort woede/angst-dans, waarbij de danspassen elkaar opvolgen en je verstrikt raakt in negatieve patronen. Bijvoorbeeld, als de ene partner zich vaak afstandelijk gedraagt, gaat de ander zich onzeker voelen en vanuit die onzekerheid kritiek geven op de ander. Als die op zijn beurt weer kritiek krijgt gaat die zich nog meer terugtrekken, wordt nog afstandelijker. Zo kom je samen in een vicieuze cirkel.

De eerste stap is deze patronen te gaan zien en te herkennen. De volgende stap is te zien hoe deze patronen met je verleden te maken hebben. Hierdoor komt er emotioneel begrip voor jezelf en ook voor de ander. Er kan dan vergeving komen en spijt. Hierna kun je gaan bouwen aan de positieve band in jullie relatie. Dat gaat met de vervolgstappen.