Soorten klachten

Stemmings- en spanningsproblemen

Relationele problemen

Rouw & verwerking

Werkgerelateerd

Depressie

Voel je je lusteloos? Heb je geen zin meer? Zijn er sombere gedachten? Gedachten aan dat het niet meer hoeft? Is er een grote zwaarte en somberheid in je leven die eigenlijk de hele dag duurt? Dan is er een grote kans dat je aan een depressie lijdt.

Depressies zijn er in meerdere soorten en maten, we kijken eerst hoe het bij jou zit. In het algemeen staat depressie voor onderdrukking van een diep oprecht verdriet en/of woede. Dat verdriet en/of woede zit er wel, maar wil er niet uitkomen.

Door meer te ademen en met aandacht te bewegen en expressieoefeningen te doen komt er weer meer leven in je lijf, waardoor het gaat stromen en ook de onderliggende emotie eruit kan komen. Dat geeft een bevrijding en opluchting. Je gaat weer tintelen, stromen en leven. Je krijgt weer zin.

In de behandeling kijken we, indien van toepassing, ook naar het familiesysteem van herkomst, want vaak zijn daar oorzaken te vinden voor hoe je je nu voelt. Je ouders hebben ongetwijfeld hun best gedaan, dus het gaat niet om verwijt, maar wel om dat het voor jou nu anders mag.

In je dagelijkse leven gaan we ervoor zorgen dat je weer in beweging komt. Dat je weer dingen gaat ondernemen, al is het maar je huis opruimen. Of het nu goed voelt of niet, dat maakt niet uit; beweging, dingen ondernemen, meer adem en meer expressie zijn de stappen uit de depressie.