Soorten klachten

Stemmings- en spanningsproblemen

Relationele problemen

Rouw & verwerking

Werkgerelateerd

Problemen in seksualiteit

Heb je te weinig seks of geen seks? Denk je vaak aan seks? Pijn bij het vrijen? Voel je je onzeker? Ben je pornoverslaafd? Heb je het gevoel dat je je steeds moet aanpassen aan de ander? Heb je als man behoefte aan steun in seksualiteit van een andere man?

In lichaamsgericht therapie gebruik ik ideeën afkomstig uit de tantra. Volgens deze zienswijze is er een energiestroom mogelijk tussen het mannelijke en het vrouwelijke, tussen bekken en hart, tussen seksualiteit en intimiteit.

Voor het mannelijke begint seksualitiet en intimiteit in het bekken. Hier gaat de energie naar buiten, de penis is een naar buiten gericht geslachtorgaan. Voor het vrouwelijke begint seksualiteit en intimiteit in het hart. Hier gaat de energie naar buiten. De borsten van de vrouw zijn dan ook naar buiten gericht. De cliche geldt: de man wil het liefst eerst vrijen en daarna praten, de vrouw wil graag eerst praten en dan vrijen.

Het mooie is wel dat mannen ontvangen met hun hart en dat vrouwen ontvangen met hun bekken. Hierdoor ontstaat er een energiestroom van mannenbekken naar vrouwenbekken en van naar vrouwenhart naar mannenhart.

Vanuit dit principe kijken we in de therapie naar hoe de stroom bij jou gaat. Want als er verstoringen zitten in deze natuurlijke stroom, dan zijn er meestal ook problemen in seksualiteit. Bijvoorbeeld dat je als man te veel met je hart komt en te weinig met je bekken, of je komt als vrouw juist te weinig met je hart en te veel met je bekken.